Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

AN ETHICAL APPROACH TO ENVIRONMENTAL PEACE

Yıl 2012, Bahar, 1 - 30, 21.04.2012

Öz

In today’s world, the destruction caused by wars and environmental problems are critical and can be considered as a threat for the future of the world. In order for the world to become a living space for us, it needs peace more than anything. For that reason, the types of peace are increasing in the form of social peace, domestic peace, labor peace, and world peace. We have even started talking about environmental peace recently. Lack of peace costs too much for the environment. Lack of peace turns into a war that effecting all living things negatively and concerning the whole world. Initiatives for solving enviromental problems have brought a new approach called “environmental peace”. Because of multi-dimensional and common problem, environmental peace should be thought as multi-dimensional and a mutual problem of the world. This study analyzes “envionmental peace” and investigates ethical approaches toward understanding it. In this context, evalutions and suggestions on development of environmental peace at national and international platform are presented.

ÇEVRE BARIŞINA ETİKSEL BİR YAKLAŞIM

Yıl 2012, Bahar, 1 - 30, 21.04.2012

Öz

Günümüzde savaşlar ve çevre sorunlarının yarattığı yıkım çok önemli hale gelmiş ve bütün dünyayı yok edecek noktaya ulaşmıştır. Dünyamızın yaşanılır bir hale gelmesi için, her şeyden fazla barışa gereksinim vardır. Bu yüzden, barış çeşitleri artmaktadır; toplumsal barış, iç barış, çalışma barışı, dünya barışı derken son yıllarda da çevre barışından söz edilmektedir. Barıştan yoksunluğun çevre açısından maliyeti oldukça yüksektir. Adeta bütün canlıları olumsuz etkileyen ve bütün dünyayı ilgilendiren bir savaşa dönüşmektedir. Çevre sorunlarına çözüm bulma girişimleri, “çevre barışı” adında yeni bir yaklaşımı beraberinde getirmiştir. Sorun çok boyutlu ve ortak olduğu için çözüm arayışlarının, çevre barışının da çok boyutlu ve dünyanın ortak sorunu olarak algılanmasıyla çözülebileceği düşünülmelidir. Bu çalışmada “çevre barışı” irdelenerek, çevre barışını algılamaya yönelik etiksel yaklaşımlar incelenmektedir. Bu bağlamda, çevre barışının ulusal ve uluslararası platformda gelişimiyle ilgili bir takım öneri ve değerlendirmelerde bulunulmaktadır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Ekonomi
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Şafak Kaypak

Yayımlanma Tarihi 21 Nisan 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Bahar

Kaynak Göster

APA Kaypak, Ş. (2012). ÇEVRE BARIŞINA ETİKSEL BİR YAKLAŞIM. Ekonomik Ve Sosyal Araştırmalar Dergisi1-30.

İletişim Adresi: Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Dergisi 14030 Gölköy-BOLU

Tel: 0 374 254 10 00 / 14 86 Faks: 0 374 253 45 21 E-posta: iibfdergi@ibu.edu.tr

ISSN (Basılı) : 1306-2174 ISSN (Elektronik) : 1306-3553